11 Mayıs 2013 Cumartesi

sünnet düğünü meselesi :)









Bildiğiniz gibi bir oğlum var; kısmetse haziran ayındada sünnet düğünümüz var ama o kadar


zormuşki bu işler anlatamam.Herşeye karar vermek organize etmek her kafadan bir ses çıkması 

insanı bazen çıldırtıyor :)bu portu hazırlamamdaki amaç erkek annelerine belki bir nebze yararım

olur diye düşündüm öncelikle neler yaptık neler aldık onları sıralıyayım.

1.Düğünün yapılacağı yere karar vermek  düğün salonu kır düğünü havuz başı gibi bir sürü seçenek var.Biz normal düğün salonu tercih ettik.

2.Çocuğunuzun kıyafetini ayarlamak .Benim oğlum önceleri takım elbise tercih ederken son dakika seçimini şehzade kıyafetinde yana yaptı bu onun düğünü olduğu için kararına saygı gösterdik fotosunu en son ekliyeceğim.

3.Eşinizin ve sizin kıyafet seçimleri ki en zor olanıda bu zaten:).Eşimin kıyafetlerini zaradan hallettik benimkinde çok problem oldu çünkü minyon tipli olduğum için abiye kıyafetler üzerimde emanet gibi durdu o yüzden bende seçimimi üstüm için straplez ve alt için tütü etek tarzında adl ışık özel koleksiyonundan seçtim.

4.Davetiye seçimi ben çok sade ve basit bir davetiye tercih ettim çünkü zaten çöpe atılacak çok abartı bir şeye gerek duymadım şuan basım aşamasında daha sonra fotolarım sizin için.

5.Kına tepsisi; çerez tepsisi misafirlere dağıtılıcak şal;halay mendili;kına;çerez ve sünnet şekeri ve ben hala sünnet şekerimizi seçemedim :(

6.Bizim buralarda hala arabalara havlu bağlanır artık onlarında kolayı çıkmış kına malzemesi satan yerlerde düğün için gerekli bütün malzemeler hali hazırda havlu koymak için keseler ;mumlar ;dağıtılacak kınalar toplu iğne ;toplu iğne koymak için şık içinde sünnet çocuğu olan aparat .

7.Efeler ve palyonço ayarlanması ben çocuklara keseler içinde topitop;çikolata;sakız;balon gibi yiyecekler hazırladım .

8.Salonda davetlileri karşılarken onlara lokum ikram etmeyi düşünüyorum.

9.Fotoğrafçı ayarlanması

10.Sünnet arabası süslenmesi.

11.Güzellik salonu ayarlanması bu konuda şanslıyım görümcemin güzellik salonu var :)


Benim yaptığım hazırlıklar bu şekilde fikir görüş ve önerilerinizi bekliyorum eğer aklınıza bir şey gelirse ve benimle paylaşırsanız çok sevinirim.Hepinize mutlu sağlıklı huzurlu güzel bir hafta sonu dilerim :)))