14 Aralık 2013 Cumartesi

Ben Ne Bileyim Yandex Miyim?

Yandex hayatımıza girdi gireli arama motoru özelliğinin yanı sıra bir çok işlevsel alt servisiyle de farklılığını ortaya koymuş durumda. Bunlardan biri olan ürün sorgulamalarına ise artık çok daha kapsamlı ve detaylı yanıtlar veriyor.

Yandex, dizininde yer alan e-ticaret sitelerindeki ürünlerin fiyatlarına, özelliklerine ve farklı mağazalardaki müşteri yorumlarına tek noktadan erişmenize olanak sağlıyor. Ayrıca bir e-ticaret sitesinde arama yaparcasına tüm filtreleme ve sıralama özelliklerini de sunuyor.

Yandex sayesinde kullanıcılar, ilgilendikleri ürünleri detaylı bir şekilde arayabiliyor, buldukları seçenekler arasından teknik özellikleri ve fiyatı açısından en uygun olanı kolayca seçebiliyorlar.

Yandex, Market adını verdiği bu dikey aramasında sadece ürün kategorisi ve markalar arasında seçim yapmaya olanak sağlamıyor, ayrıca teknik özellikler ve fiyat filtreleri aracılığıyla seçim yelpazesini daraltma ve belirli bir ürün, model veya satıcı hakkında yapılan yorumları da inceleyerek kendilerine en uygun seçeneği belirleme imkanı da sunuyor. Seçimlerini yapan kullanıcılar sonrasında ilgili mağazanın web sayfasına yönlendiriliyorlar ve sipariş işlemini burada tamamlayabiliyorlar.

Örneğin almayı düşündüğünüz bir fotoğraf makinesinin özellik ve fiyatlarıyla ilgili bir araştırma yapmak isterseniz bağlantıya tıklayarak test etmeye başlayabilirsiniz.

http://bit.ly/1h6SoDs

Yandex yardımıyla potansiyel müşterilerine ulaşmak isteyen çevrimiçi mağaza sahipleri ise bir katılım formu doldurarak ücretsiz olarak servise katılabiliyor.

An itibarıyla Yandex’te 500'ün üzerinde çevrimiçi mağazanın ürünlerini bulmak mümkün. Çok farklı kategorilerden ilgilendiğiniz ürünlerle ilgili aramaları yaparak Yandex’ten ulaşabilirsiniz.

Örnek olarak:

Kamera: http://ya.cc/6UmH
Cep telefonu: http://ya.cc/6Umx
Tablet: http://ya.cc/6UmV
Televizyon: http://ya.cc/6Umt

Bir boomads advertorial içeriğidir. >Bir boomads advertorial içeriğidir.